Bird Feeders με Φλούδες Πορτοκαλιού: Μάθημα για τη Φύση, τη Διατροφή και την Αειφορία!🦉
🌺Οι Healthy Little Eaters μας συνέχισαν τις βιωματικές τους δραστηριότητες, αυτή τη φορά φτιάχνοντας ταΐστρες για
πουλιά από φλούδες πορτοκαλιού. Αρχικά, τα παιδιά έστυψαν τα πορτοκάλια και απόλαυσαν τον φρέσκο χυμό τους, ενώ στη συνέχεια αξιοποιήσαμε τις φλούδες για την κατασκευή των ταΐστρων. Τις τρυπήσαμε με καλαμάκια, τις δέσαμε με σπάγγο και προσθέσαμε σπόρους για
πουλιά. Έπειτα, τα παιδιά πήραν τις ταΐστρες στο σπίτι τους για να τις κρεμάσουν και να βοηθήσουν τα πουλιά στην εύρεση τροφής.🍃
🍂Πριν την κατασκευή, δουλέψαμε με το δικό μας εκπαιδευτικό υλικό στα αγγλικά, μαθαίνοντας βασικό λεξιλόγιο γύρω από
τη φύση, τα πουλιά και την ανακύκλωση υλικών. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά συνδύασαν τη βιωματική μάθηση με τη βελτίωση των γλωσσικών τους δεξιοτήτων.🌿
🍁Αυτή η δραστηριότητα είναι σημαντική σε πολλά επίπεδα. Πρώτα απ' όλα, εκπαιδεύει τα παιδιά στη σημασία της αειφορίας
και της επαναχρησιμοποίησης υλικών. Μετατρέποντας τα "απόβλητα" από το στυμμένο πορτοκάλι σε κάτι ωφέλιμο για τα πουλιά, καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι να βρίσκουμε δημιουργικές λύσεις για να προστατεύσουμε το περιβάλλον.🌳
🦜Επιπλέον, τα παιδιά μαθαίνουν για τη φροντίδα των ζώων και την ενσυναίσθηση, καθώς με την κατασκευή αυτή προσφέρουν
τροφή στα πουλιά, ειδικά τους χειμερινούς μήνες που η εύρεση τροφής είναι πιο δύσκολη. Με αυτόν τον τρόπο, συνειδητοποιούν τον κύκλο της φύσης και τον ρόλο που παίζουν οι άνθρωποι στη φροντίδα των ζώων και του περιβάλλοντος.🦆
🍎Παράλληλα, το μάθημα της υγιεινής διατροφής δεν σταματά εδώ. Μέσα από τη διαδικασία της κατανάλωσης του φρέσκου
χυμού, τα παιδιά μαθαίνουν τη θρεπτική αξία των φρούτων και ενισχύεται η κατανάλωση φρούτων στην καθημερινότητά τους.🍏
🔝Τέλος, αυτή η δραστηριότητα προάγει την υπεύθυνη κατανάλωση και βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν πώς μικρές καθημερινές
πράξεις μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη φύση και την κοινωνία. Οι ταΐστρες που κατασκεύασαν δεν είναι απλά ένα εργαλείο για τα πουλιά, αλλά μια ευκαιρία να δουν την πρακτική αξία της γνώσης και της δράσης τους.
🌺Οι Healthy Little Eaters μας συνέχισαν τις βιωματικές τους δραστηριότητες, αυτή τη φορά φτιάχνοντας ταΐστρες για
πουλιά από φλούδες πορτοκαλιού. Αρχικά, τα παιδιά έστυψαν τα πορτοκάλια και απόλαυσαν τον φρέσκο χυμό τους, ενώ στη συνέχεια αξιοποιήσαμε τις φλούδες για την κατασκευή των ταΐστρων. Τις τρυπήσαμε με καλαμάκια, τις δέσαμε με σπάγγο και προσθέσαμε σπόρους για
πουλιά. Έπειτα, τα παιδιά πήραν τις ταΐστρες στο σπίτι τους για να τις κρεμάσουν και να βοηθήσουν τα πουλιά στην εύρεση τροφής.🍃
🍂Πριν την κατασκευή, δουλέψαμε με το δικό μας εκπαιδευτικό υλικό στα αγγλικά, μαθαίνοντας βασικό λεξιλόγιο γύρω από
τη φύση, τα πουλιά και την ανακύκλωση υλικών. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά συνδύασαν τη βιωματική μάθηση με τη βελτίωση των γλωσσικών τους δεξιοτήτων.🌿
🍁Αυτή η δραστηριότητα είναι σημαντική σε πολλά επίπεδα. Πρώτα απ' όλα, εκπαιδεύει τα παιδιά στη σημασία της αειφορίας
και της επαναχρησιμοποίησης υλικών. Μετατρέποντας τα "απόβλητα" από το στυμμένο πορτοκάλι σε κάτι ωφέλιμο για τα πουλιά, καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι να βρίσκουμε δημιουργικές λύσεις για να προστατεύσουμε το περιβάλλον.🌳
🦜Επιπλέον, τα παιδιά μαθαίνουν για τη φροντίδα των ζώων και την ενσυναίσθηση, καθώς με την κατασκευή αυτή προσφέρουν
τροφή στα πουλιά, ειδικά τους χειμερινούς μήνες που η εύρεση τροφής είναι πιο δύσκολη. Με αυτόν τον τρόπο, συνειδητοποιούν τον κύκλο της φύσης και τον ρόλο που παίζουν οι άνθρωποι στη φροντίδα των ζώων και του περιβάλλοντος.🦆
🍎Παράλληλα, το μάθημα της υγιεινής διατροφής δεν σταματά εδώ. Μέσα από τη διαδικασία της κατανάλωσης του φρέσκου
χυμού, τα παιδιά μαθαίνουν τη θρεπτική αξία των φρούτων και ενισχύεται η κατανάλωση φρούτων στην καθημερινότητά τους.🍏
🔝Τέλος, αυτή η δραστηριότητα προάγει την υπεύθυνη κατανάλωση και βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν πώς μικρές καθημερινές
πράξεις μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη φύση και την κοινωνία. Οι ταΐστρες που κατασκεύασαν δεν είναι απλά ένα εργαλείο για τα πουλιά, αλλά μια ευκαιρία να δουν την πρακτική αξία της γνώσης και της δράσης τους.
Ξενοδοχείο Εντόμων: Μαθαίνουμε για τη Φύση, την Ενσυναίσθηση και τη Διατροφή στα Αγγλικά!🇬🇧
🍎Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής και Επισιτισμού, οι Healthy Little Eaters μας συνέχισαν τις οικολογικές
τους δράσεις, κατασκευάζοντας ένα ξενοδοχείο εντόμων. Αυτή η δραστηριότητα είχε ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τις συνθήκες διαβίωσης των εντόμων, τον κρίσιμο ρόλο τους στη φύση και τη σημασία της προστασίας τους.
🐝Τα έντομα, όπως οι μέλισσες και οι πασχαλίτσες, είναι απαραίτητα για την επικονίαση και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας,
κάτι που επηρεάζει άμεσα την καλλιέργεια των τροφίμων μας. Κατασκευάζοντας ένα "σπίτι" για αυτά τα πλάσματα, τα παιδιά καλλιεργούν την ενσυναίσθηση για τον κόσμο γύρω τους, κατανοώντας ότι όλα τα πλάσματα, μικρά και μεγάλα, έχουν τον δικό τους ρόλο στο οικοσύστημα.🪲
🦗Πριν από την κατασκευή, αφιερώσαμε χρόνο για να μάθουμε περισσότερα για τα έντομα και το περιβάλλον τους, δουλεύοντας
με το δικό μας εκπαιδευτικό υλικό στα αγγλικά. Τα παιδιά εξοικειώθηκαν με το σχετικό λεξιλόγιο και παρακολούθησαν βίντεο από το National Geographic και το Discovery Channel, τα οποία τους βοήθησαν να κατανοήσουν καλύτερα τη σημαντικότητα των εντόμων για τη
φύση.🐜
🪳Με τη δραστηριότητα αυτή, τα παιδιά δεν αποκτούν μόνο γνώσεις, αλλά αναπτύσσουν την περιβαλλοντική συνείδηση και
την ενσυναίσθηση, μαθαίνοντας να φροντίζουν τον πλανήτη και τα πλάσματα που ζουν σε αυτόν. Η κατασκευή του ξενοδοχείου εντόμων τους δίνει την ευκαιρία να εφαρμόσουν πρακτικά όσα έμαθαν και να συνδέσουν τη θεωρία με την πράξη.🦋
🍎Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής και Επισιτισμού, οι Healthy Little Eaters μας συνέχισαν τις οικολογικές
τους δράσεις, κατασκευάζοντας ένα ξενοδοχείο εντόμων. Αυτή η δραστηριότητα είχε ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τις συνθήκες διαβίωσης των εντόμων, τον κρίσιμο ρόλο τους στη φύση και τη σημασία της προστασίας τους.
🐝Τα έντομα, όπως οι μέλισσες και οι πασχαλίτσες, είναι απαραίτητα για την επικονίαση και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας,
κάτι που επηρεάζει άμεσα την καλλιέργεια των τροφίμων μας. Κατασκευάζοντας ένα "σπίτι" για αυτά τα πλάσματα, τα παιδιά καλλιεργούν την ενσυναίσθηση για τον κόσμο γύρω τους, κατανοώντας ότι όλα τα πλάσματα, μικρά και μεγάλα, έχουν τον δικό τους ρόλο στο οικοσύστημα.🪲
🦗Πριν από την κατασκευή, αφιερώσαμε χρόνο για να μάθουμε περισσότερα για τα έντομα και το περιβάλλον τους, δουλεύοντας
με το δικό μας εκπαιδευτικό υλικό στα αγγλικά. Τα παιδιά εξοικειώθηκαν με το σχετικό λεξιλόγιο και παρακολούθησαν βίντεο από το National Geographic και το Discovery Channel, τα οποία τους βοήθησαν να κατανοήσουν καλύτερα τη σημαντικότητα των εντόμων για τη
φύση.🐜
🪳Με τη δραστηριότητα αυτή, τα παιδιά δεν αποκτούν μόνο γνώσεις, αλλά αναπτύσσουν την περιβαλλοντική συνείδηση και
την ενσυναίσθηση, μαθαίνοντας να φροντίζουν τον πλανήτη και τα πλάσματα που ζουν σε αυτόν. Η κατασκευή του ξενοδοχείου εντόμων τους δίνει την ευκαιρία να εφαρμόσουν πρακτικά όσα έμαθαν και να συνδέσουν τη θεωρία με την πράξη.🦋
Καλλιέργεια Τροφής και Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση: Seed Balls για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής κι Επισιτισμού.
🍏Food
and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)
👉Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων, οι #Healthy_Little_Eaters μας, (www.healthylittleeaters.gr)
συμμετέχουν σε μια σπουδαία οικολογική δράση, φτιάχνοντας seed balls με σπόρους λαχανικών. Στόχος της δράσης αυτής είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά γύρω από την έννοια της βιώσιμης καλλιέργειας τροφίμων, καθώς και να τους δώσουμε την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σημασία της διατροφής για τον άνθρωπο και τον πλανήτη.
🟤Τα seed balls αποτελούν μια απλή αλλά αποτελεσματική τεχνική αναδάσωσης και καλλιέργειας, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί
από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο. Οι σφαίρες από χώμα, άργιλο και σπόρους διατηρούν τους σπόρους ασφαλείς μέχρι να βρουν κατάλληλες συνθήκες για βλάστηση. Στην περίπτωσή μας, οι σπόροι λαχανικών που χρησιμοποιούμε συνδέονται άμεσα με το μήνυμα
της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής κι Επισιτισμού, τονίζοντας την ανάγκη να καλλιεργούμε και να καταναλώνουμε υγιεινά και βιώσιμα τρόφιμα.
🌱Η καλλιέργεια των δικών μας λαχανικών δεν είναι μόνο μια πράξη σύνδεσης με τη φύση, αλλά και ένας τρόπος να προωθήσουμε
την υγιεινή διατροφή. Τα λαχανικά που καλλιεργούνται τοπικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, χωρίς τα χημικά που συχνά χρησιμοποιούνται στη βιομηχανική παραγωγή τροφίμων. Μέσω αυτής της δράσης, τα παιδιά μας μαθαίνουν την αξία της βιωσιμότητας, κατανοώντας
ότι οι πόροι της γης είναι περιορισμένοι και ότι η υπεύθυνη χρήση τους είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της τροφής του μέλλοντος.
♻️Ταυτόχρονα, η δράση αυτή προάγει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Οι seed balls βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας
του εδάφους, ενισχύοντας τη βιοποικιλότητα και την παραγωγικότητα της γης, κάτι που είναι κρίσιμο για τη διατήρηση ενός ισορροπημένου οικοσυστήματος. Η καλλιέργεια λαχανικών μέσω αυτής της μεθόδου μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής τροφίμων
και συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου.
🙏❤Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές μας συμμετέχουν ενεργά σε μια δράση που προάγει την υγιεινή διατροφή, τη βιώσιμη καλλιέργεια και τη φροντίδα για τον πλανήτη.
🍏Food
and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)
👉Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων, οι #Healthy_Little_Eaters μας, (www.healthylittleeaters.gr)
συμμετέχουν σε μια σπουδαία οικολογική δράση, φτιάχνοντας seed balls με σπόρους λαχανικών. Στόχος της δράσης αυτής είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά γύρω από την έννοια της βιώσιμης καλλιέργειας τροφίμων, καθώς και να τους δώσουμε την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σημασία της διατροφής για τον άνθρωπο και τον πλανήτη.
🟤Τα seed balls αποτελούν μια απλή αλλά αποτελεσματική τεχνική αναδάσωσης και καλλιέργειας, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί
από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο. Οι σφαίρες από χώμα, άργιλο και σπόρους διατηρούν τους σπόρους ασφαλείς μέχρι να βρουν κατάλληλες συνθήκες για βλάστηση. Στην περίπτωσή μας, οι σπόροι λαχανικών που χρησιμοποιούμε συνδέονται άμεσα με το μήνυμα
της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής κι Επισιτισμού, τονίζοντας την ανάγκη να καλλιεργούμε και να καταναλώνουμε υγιεινά και βιώσιμα τρόφιμα.
🌱Η καλλιέργεια των δικών μας λαχανικών δεν είναι μόνο μια πράξη σύνδεσης με τη φύση, αλλά και ένας τρόπος να προωθήσουμε
την υγιεινή διατροφή. Τα λαχανικά που καλλιεργούνται τοπικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, χωρίς τα χημικά που συχνά χρησιμοποιούνται στη βιομηχανική παραγωγή τροφίμων. Μέσω αυτής της δράσης, τα παιδιά μας μαθαίνουν την αξία της βιωσιμότητας, κατανοώντας
ότι οι πόροι της γης είναι περιορισμένοι και ότι η υπεύθυνη χρήση τους είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της τροφής του μέλλοντος.
♻️Ταυτόχρονα, η δράση αυτή προάγει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Οι seed balls βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας
του εδάφους, ενισχύοντας τη βιοποικιλότητα και την παραγωγικότητα της γης, κάτι που είναι κρίσιμο για τη διατήρηση ενός ισορροπημένου οικοσυστήματος. Η καλλιέργεια λαχανικών μέσω αυτής της μεθόδου μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής τροφίμων
και συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου.
🙏❤Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές μας συμμετέχουν ενεργά σε μια δράση που προάγει την υγιεινή διατροφή, τη βιώσιμη καλλιέργεια και τη φροντίδα για τον πλανήτη.
Το κάθε μας κύτταρο ενώνεται με το περιβάλλον βιώνοντας την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με την φύση. Με την κατάδυση, έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε έναν κόσμο άγνωστο μα δυστυχώς δεδομένο, με λεπτές ισορροπίες, έναν κόσμο πολύτιμο του οποίου η προστασία είναι υψίστης σημασίας. Το μήνυμά των Healthy Little Eaters ξεκάθαρο: Γνωρίζοντας το περιβάλλον, το αγαπάμε και το προστατεύτουμε. (Ηealthy Teenage Eaters- Κυριακή 17/9/2017 – Dive Easy – Aντώνης Σαλβάνος Εκπαιδευτής Δυτών) |
Μικρά αλλά θαυματουργά εργαστήρια φρέσκου μακαρονιού υπάρχουν σε πολλά μέρη στην Ελλάδα. Τα περισσότερα από αυτά λειτουργούν με πολλή αγάπη και μεράκι από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι παράγουν, συσκευάζουν και διανέμουν οι ίδιοι το προϊόν τους αποτελούμενο αποκλειστικά και μόνο από νερό και σιμιγδάλι, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, χρησιμοποιώντας τα αγνότερα υλικά για την γέμιση, με τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα και με μπρούτζινα καλούπια για καλύτερο αποτέλεσμα στην υφή και στο σχήμα. Οι Healthy Little Eaters τα επισκέπτονται για να γνωρίζουν την διαφορά μεταξύ φρέσκου και τυποποιημένου προϊόντος, να δημιουργήσουν και να διασκεδάσουν.
(Ηealthy Little Eaters – Κuziniera – Γιώργος Κορμαρής –Μαίρη Παργινού 29/07/2017 |
Tα παραδοσιακά εργαστήρια είναι σαν μηχανές του χρόνου με τους ιδιοκτήτες τους να είναι οι καπετάνιοι τους και να μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή που όλα ήταν άσπιλα δημιουργώντας έτσι μνήμες σε μικρούς και μεγάλους. Συνταγές παλαιοτέρων γενεών, όπως αυτής της Κερκυραϊκής τσιτσιμπύρας , αναβιώνουν μπροστά στα μάτια των παιδιών, χαϊδεύουν τρυφερά τους ουρανίσκους τους και γαληνεύουν το μυαλό τους. Οι Healthy Little Eaters επισκέπτονται τα εργαστήρια αυτά, βουτώντας τα δάχτυλά τους στο μέλι του παρελθόντος. (Ταβέρνα «Η παλιά Περίθεια» - Αλκίνοος Κάσσαρης – 08/07/2017) |
H ιππασία είναι μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των Healthy Little Eaters. Tα σεμινάρια στις σχολές ιππασίας συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων την φροντίδα του αλόγου, την συντήρηση του εξοπλισμού, εκπαίδευση με την μέθοδο Natural Horsemanship Groundwork, τα είδη της ιππασίας και το σέλωμα. Η ιππασία προσφέρει στα παιδιά άσκηση και όλα τα οφέλη της επαφής με την φύση καθώς επίσης αγάπη και σεβασμό στο άλογο. (Arena Horse Riding Corfu – Ηλίας Συριώτης – 01/07/2017) |
Τα εργαστήρια φρέσκου σαπουνιού προσφέρουν υπέροχες μυρωδάτες εμπειρίες. Η παρασκευή φρέσκου σαπουνιού με την προσθήκη αρωματικών φυτών και μόνον, είναι μια τέχνη του τείνει να εξαφανιστεί. Οι Healthy Little Eaters επισκέπτονται σαπωνοποιεία για να γνωρίσουν την τέχνη της σαπωνοποιίας και να βιώσουν τη διαφορά στην ποιότητα και την μυρωδιά μεταξύ φρέσκου και τυποποιημένου σαπουνιού. (Corfu Soap Workshop – Nικόλαος Μιχαλάκης – 15/06/2017 |
Επισκέψεις σε φυτώρια είναι και θερμοκήπια είναι μια συνήθεια για τους Healthy Little Eaters oι οποίοι διδάσκονται από τους γεωπόνους τους πώς δουλεύει ένα επαγγελματικό θερμοκήπιο, ποιες είναι οι απαραίτητες καθημερινές εργασίες, πώς φυτεύουμε και φροντίζουμε τα φυτά και φυσικά πώς να αποφύγουμε την χρήση εντομοκτόνων και λιπασμάτων. (Φυτώριο Αλμυρού – Ειρήνη Βλάχου – Φεβρουάριος 2016) |
Oι Healthy Little Eaters ανακυκλώνουν με την μέθοδο του composting. Συγκεντρώνουν φλούδες από φρούτα και λαχανικά που καταναλώνουν , τις εναποθέτουν σε κομποστοποιητές και παράγουν μέσα σε λίγους μήνες υψηλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικό το οποίο και χρησιμοποιούν ως φυσικό λίπασμα στις βιολογικές τους καλλιέργειες. |
Οι Healthy Little Eaters επισκέπτονται και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής για να μάθουν να φτιάχνουν αλλά και φυσικά να γευτούν υγιεινά πεντανόστιμα γλυκά . Αντικαθιστώντας το αγελαδινό γάλα με γάλα σόγιας, την σοκολάτα γάλακτος με την σοκολάτα υγείας, και την ζάχαρη με την φρουκτόζη, μαθαίνουμε πως τα υγιεινά γλυκά μπορεί να είναι και πολύ νόστιμα.
(Eva’s fairytale cakes – Εύα Μεταλληνού – 16/10/2017) |
Οι Healthy Little Eaters συμμετέχουν στην συγκομιδή καρπών του τόπου τους όπως ελιάς, ροδιού και κουμκουάτ βιώνοντας την εργασία στο περιβόλι, την ομαδική εργασία και μαθαίνοντας για την βιολογική καλλιέργεια, το οφέλη του καρπού, την φροντίδα του δέντρου σε μόνιμη επαφή με την φύση. Μία από τις σημαντικότερες και πιο δημιουργικές δράσεις μας με τεράστια οφέλη για το παιδί και την κοινωνικοποίησή του. Περιβόλι με κουμκουάτ – Ιανουάριος 2018) |
Fan Club (Facebook)
|
All rights reserved